26026
14:51 16.072022

На Закарпатті провели масштабний форум для підприємців Go-Adapt Business Forum. Фото, відео

Економіка 18932

Майже 8 годин інтенсиву з  провідними спікерами для мікро-, малого та середнього бізнесу, під час якого українські підприємці мали нагоду прокачати свої навички та започаткувати нові бізнес-знайомства, провели на Закарпатті. 

Захід організували центр підтримки підприємців Дія.Бізнес в Ужгороді спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за участі Валерії Іонан, заступниці Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

– Форум складається з двох частин: теоретична — освітній бізнес-лекторій від представників бізнесу, експертів і лідерів думок на теми масштабування, маркетингу, експорту, франчайзингу та підвищення ефективності бізнесу. А також практичної – тренінг, під час якого підприємці зможуть застосувати ефективні бізнес-методи на практиці, прокачати навички та проаналізувати власний бізнес разом з експертами, – розповідає керівниця центру Дія.Бізнес в Ужгороді Олеся Кайнер. – Мета заходу – аби підприємці змогли прокачати свої навички, дізналися щось нове і зрозуміли куди їм рухатись далі в умовах сьогодення. Цей захід розрахований на підприємців, які релокувалися в наш регіон, а також для тих кому необхідно зараз зробити рестарт бізнесу. Усе для того, аби допомогти нашим підприємцям і сприяти розвитку бізнесу в регіоні та в нашій країні загалом.

У свою чергу Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції, яка вийшла до учасників форуму на онлайн-зв’язок зауважила, що 46% підприємств в Україні майже повністю припинили свою роботу з 24 лютого. 

– Я дуже вам вдячна, що ви не чекаєте кращих часів, коли закінчиться війна, а продовжуєте працювати. Адже в умовах війни, державі необхідний надійний тил – міцна економіка. Тому кожен бізнес, який не зупинився, а навпаки, вдосконалює продукти і послуги, зберіг свою команду – це важливий пазл економіки України, – наголосила Валерія Іонан. 

Співорганізатор форуму – представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні. Керівник проекту «Розвиток МСП: економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу» Станіслав Підперигора зазначив, що їхня організація надає постійну підтримку підприємцям у вигляді грантів та стартапів.

– Проект спрямований на відновлення та розвиток бізнесу. Це один із напрямків роботи Міжнародної організації з міграції. Наразі ми проводимо перший відбір релокованих підприємств на Закарпаття та Львівщину, близько 60-ти підприємств вже були відібрані та захистили свої бізнес-проекти. Зараз ми знаходимося на стадії підписання угод з цими підприємствами. У подальшому плануємо їх фінансувати, – зазначив Станіслав Підперигора. – Загалом проект покриває 175 малих підприємств, 500 мікропідприємств та 60 стартапів у сумі до 7 тис. євро.

Для підприємців такий форум, як ковток свіжого повітря. Адже саме тут можна прокачати свої навички, а ще завести нові бізнес-знайомства.

До прикладу Вікторія Алексович, власниця компанії «ВУД ІНТЕРНАЦІОНАЛ» зазначає, що війна внесла свої корективи у ведення бізнесу.

– Головний офіс нашої компанії знаходиться у Люксембурзі. Ми займаємося виготовленням дубової клепки та альтернативних виробів для витримки вина, – розповідає Вікторія Алексович. – Завжди цікаво зустрічатися із підприємцями, особливо у такий непростий час. Зараз хочеться мати розуміння, як рухатися далі, які перспективи нас чекають, які можливі колаборації для розвитку бізнесу. Потрібно адаптуватися до нових реалій. Наша компанія 100% орієнтована на експорт товару. В минулому році ми планували вийти з великими об’ємами на ринок Росії. З початку війни ми  звісно і не розглядаємо такі варіанти. Тому зараз нас цікавить ринок США. Тож шукаємо нові перспективи для ведення бізнесу.

Участь у форумі взяла і Лілія Манченко з Харкова, яка релокувала свій навчальний центр у Дніпро.

– Мета нашого навчального центру «Орбіта» – це запровадити сучасну українську освіту для дітей, які, на жаль, опинилися за кордоном. Зараз є величезний попит саме на українську освіту. Це і мова, й історія. Наша математика є на рівень сильнішою, ніж математика в Європі. Тож зараз ми хочемо дати всі наші можливості дітям. У нас є команда класних вчителів, які якісно продовжують робити свою справу. Ми хочемо, щоб про нас дізнались якомога більше людей, тому ми тут, – зазначила Лілія. – Наразі нам не вистачає навичок знань реклами та маркетингу. Тож приїхали вчитися.

Загалом формат події дозволяє використати отримані протягом дня знання одразу на практиці, проаналізувати власний бізнес разом з експертами та розробити покращені бізнес-стратегії для ефективної оптимізації та масштабування бізнесу.

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах