25613
10:54 7.062022

На Закарпатті укріплюють низові укоси доріг підпірними стінками з габіонів

Економіка 3644

На автодорозі Р-21 Долина – Хуст, що з’єднує Закарпаття із Івано-Франківською областю зводять низові підпірні стінки з габіонів. Це сітчасті ящики, заповнені природним каменем. Такі споруди важливі у гірській місцевості, бо завдяки ним зміцнюються схили, де є загроза зсувів, а відтак дорожнє полотно уберігається від розмивання.

На Р-21, поблизу села Нижній Бистрий, уже збудувано одну низову підпірну стінку у місці зсуву земляного полотна – 60 кубічних метрів. Неподалік, також будуємо ще одну низову конструкцію з габіонів – 148 кубометрів.

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області планує зведення верхової підпірної стінки у селі Березово, об’ємом 150 кубічних метрів та двох монолітних підпірних стінок біля села Нижній Бистрий. Роботи будуть виконані за наявності фінансування.

На автодорозі Т–07-18 Нижні Ворота-Воловець-Міжгір’я, у селі Пилипець проведено аварійно-відновлювальні роботи на місці руйнування існуючої кам’яної підпірної стінки. Там влаштували 30 кубометрову пломбу із габіонних ящиків. Відновили також металеве бар’єрне огородження та земляне полотно у місці проведення ремонтних робіт.

Всі роботи проводяться в рамках експлуатаційного утримання, як аварійно-відновлювальні.

Працює підрядна організація «ПБС».

Наразі жодних капітальних ремонтів не проводять. Дорожники зосереджені на безпеці руху та безперебійного проїзду автошляхами Закарпаття.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах