25602
18:27 5.062022

В Закарпатську область вдалося евакуювати 278 підприємств, які беруть участь у програмі релокації

Економіка 3249

Загалом, понад 600 підприємств вже завершили процес релокації

В Україні більше 45% всіх компаній завершили процес  релокації. З них 218 вже працюють, а 60 переїжджають або облаштовуються на новому місці. Переважно це компанії з Київщини, Донеччини та Харківщини.

– Найбільше в Закарпаття переїхало представників ІТ-сфери – 49%. Серед інших 23,9% – підприємства переробної промисловості, 23,8% – сфера послуг, зокрема і торговельних, 3,2% – сфера будівництва.

–  Основними видами діяльності релокованих підприємств переробної промисловості є виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування (21,2%), одягу (16,7%), машин і устаткування (16,7%), меблів (7,8%), комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (6,1%), оброблення деревини та виробів з деревини, крім меблів (6,1%), виробництво харчових продуктів (6,1%), поліграфічна діяльність (6,1%), виробництво електричного устаткування (4,5%), іншої продукції (4,5%), виробництво основних фармацевтичних продуктів і препаратів (3,0%).

–  В  області вже перереєстровано 62,9% всіх релокованих підприємств  (175 суб’єктів господарювання), з них 136 – представники ІТ-спільноти)

–  Кошти від ведення релокованого бізнесу  надходитимуть до бюджету регіону та громад, а це матиме позитивний вплив на економіку

– Місцева влада розробляє  механізми релокації компаній на Закарпаття у рекордні  терміни та за максимально спрощеними процедурами. Оскільки евакуйований бізнес  перевіз частину своїх працівників, підприємства шукають фахівців серед місцевого населення.

Для участі у програмі необхідно зареєструватись на платформі цифрової взаємодії, яка доступна за посиланням https://auction.e-tender.ua/#/register, інформує Держпродспоживслужба Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах