25438
11:49 16.052022

Тиск газу для споживачів Кінчеша регулюватиме новий ШГРП

Економіка 3832

У селі Кінчеш Ужгородського району встановили новий ШГРП. Він забезпечить стабільне газопостачання споживачам села. Вартість обладнання з проведенням комплексу монтажних робіт становить майже 206 тисяч гривень.

Що таке ШГРП?

ШГРП – це газорегуляторний пункт шафового типу. Він потрібен для того, аби регулювати тиск газу: простими словами, газ рухається трубами під одним тиском (високим чи середнім), а побутові прилади налаштовані для роботи на низький тиск. ШГРП забезпечує автоматичну підтримку вихідного тиску на заданому рівні незалежно від змін витрати і вхідного тиску в системі, автоматичне відключення подачі газу при аварійному підвищенні і пониженні вихідного тиску понад допустимих заданих значень, аби побутові газові прилади працювали надійно та безперебійно.

Хто виготовляє нові ШГРП?

Інноваційні ШГРП виготовляють на українському заводі RGC Production. Їх встановлюють замість зношених пунктів, які вже давно вичерпали свій термін експлуатації. «У нових ШГРП використано сучасні технології та сучасне газорегуляторне обладнання: вони мають багатоступеневий захист, мінімізують витоки газу, а значить — і аварійні ситуації, — пояснює начальник відділу інвестицій виробничо-технічного управління АТ «Закарпатгаз» Микола Івасій. — Крім того, нове обладнання укомплектоване спеціальними фільтрами, які очищують блакитне паливо перед його подачею споживачам».

Скільки ще ШГРП планується встановити цього року?

Робота критичної інфраструктури сьогодні має особливе значення, тож технічний персонал АТ «Закарпатгаз» продовжує модернізацію мереж і газового обладнання. З початку 2022 року наші фахівці замінили 6 ШГРП – на Ужгородщині, Виноградівщині, Свалявщині та Тячівщині. Ще 37 таких пунктів планується встановити впродовж цього року.

Хто платить за таке обладнання?

Заміна застарілих ШГРП на нові, як й інші роботи (пошук та ліквідація витоків газу, ремонт газопроводів та обладнання, повірка та заміна лічильників, технічне обслуговування споруд на газових мережах тощо) здійснюється за рахунок коштів, які споживачі сплачують за послугу з розподілу природного газу. Своєчасне надходження коштів від клієнтів забезпечує стабільну роботу усієї газорозподільної системи Закарпаття.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини