25380
13:56 5.052022

За час воєнного стану закарпатці задекларували майже 433 млн гривень

Економіка 3338

За період Деклараційної кампанії, яка стартувала 1 січня 2022 року, мешканцями Закарпаття подано 1619 декларацій про майновий стан і доходи за 2021 рік. З них 516 декларацій – з метою реалізації права на податкову знижку. Загалом платниками задекларовано 385 млн 208 тис. грн доходів. Варто зазначити, що цьогорічна Деклараційна кампанія проходить під час воєнного стану, тому кінцевий термін подання декларацій продовжений до завершення чи припинення такого стану.

Цьогоріч закарпатці задекларували отримані доходи у вигляді спадщини чи у дарунок майна, отримані інвестиційні прибутки, іноземні доходи, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, доходи від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм тощо.

Окрім цього, 30 закарпатців задекларували доходи більше 1 млн гривень. Всього мільйонери задекларували понад 171 млн грн загального річного оподаткованого доходу.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області висловлюють вдячність тим громадянам, які долучилися до цьогорічної Деклараційної кампанії та виконали свій конституційний обов’язок перед державою і суспільством.

Звертаємо увагу, що у зв’язку із запровадженням воєнного стану, у разі неможливості своєчасно виконати свій обов’язок у визначені строки, річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Така норма передбачена Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 № 2118-IX.

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах