25373
15:55 4.052022

8326 суб’єктів господарювання перейшли на єдиний податок за ставкою 2% в Закарпатті

Економіка 3679

До Головного управління ДПС у Закарпатській області надійшло 8326 заяв від суб’єктів господарювання про перехід на єдиний податок за ставкою 2%. Зокрема, подали заяви та вже застосовують цю ставку для оподаткування доходу 7389 фізичних осіб та 937 юридичних.

Нагадуємо, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки доходу суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за вибором у паперовій формі або засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет.

Для новостворених зареєстрованих в установленому законом порядку суб’єктів господарювання термін для подання заяви становить 10 днів з дня державної реєстрації. Такі суб’єкти господарювання вважатимуться платниками єдиного податку третьої групи з дня їх державної реєстрації.

Для діючих суб’єктів господарювання, які скористаються правом перейти на спрощену систему оподаткування за ставкою єдиного податку 2 відсотки доходу, змінено граничні терміни для подання заяви.

Суб’єкт господарювання вважається платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки:

– з 1 квітня 2022 року – у разі подання заяви до 1 квітня 2022 року;

– з наступного робочого дня після подання заяви – у разі подання заяви починаючи з 1 квітня 2022 року.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах