25347
09:32 29.042022

На період воєнного стану орендну плату за об’єкти комунальної власності Закарпатської обласної ради зменшать на 50%

Економіка 3646

Такий проєкт рішення розглянуто 28 квітня на засіданні постійної комісії з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації Закарпатської обласної ради та пропонується затвердити на найближчій сесії. Тимчасові заходи з підтримки суб’єктів господарювання в умовах дії правового режиму воєнного стану передбачені Законами України та Указом Президента.

За словами представника Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради Антона Громового, на сьогодні отримано біля 30 звернень від орендарів, які бажають скористатися даною пільгою. Сплачена повна сума у період з 24 лютого 2022 року підлягає зарахуванню як орендна плата за майбутні розрахункові періоди на час дії воєнного стану.

Наголошується, що від сплати орендної плати у повному обсязі звільняються фізичні особи та фізичні особи-підприємці, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану.

Також депутати проголосували за питання «Про тимчасові заходи управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», згідно з яким голові Закарпатської обласної ради в умовах воєнного стану та міжсесійний період надається більше повноважень у здійсненні організаційно-правових заходів. Це спростить затяжні бюрократичні процедури під час розміщення вимушених переселенців у комунальних закладах, волонтерській діяльності тощо.

Прийнято проєкт рішення щодо реорганізації КНП «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Човен» Закарпатської обласної ради шляхом приєднання до обласної дитячої лікарні. Майновий комплекс санаторію віддається в тимчасове управління санаторію «Артек», що зменшить фінансове навантаження на область. Оскільки переселений на Закарпаття дитячий заклад має власний бюджет і готовий оплачувати свої витрати. Крім того, керівництво «Артеку» взяло на себе зобов’язання прийняти на роботу усіх працівників санаторію «Човен» (окрім директора і головного бухгалтера).

Засідання постійної комісії з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації Закарпатської обласної ради відбулася у повному складі під головуванням Віктора Русина. Її відвідав і голова ради Володимир Чубірко.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини