25270
13:11 22.042022

За два тижні закарпатські митники «розмитнили» 1140 авто за пільговою схемою

Економіка 5572

Сьогодні, 22 квітня, у зоні діяльності Закарпатської митниці відбулася виїзна пресконференція, де йшлося про митні спрощення при оформленні транспортних засобів, ввезених в Україну, на період дії воєнного стану та можливість самостійного електронного декларування легкових автомобілів громадянами.

Спікером заходу виступив начальник митного посту «Ужгород-вантажний» Закарпатської митниці Павло Герасимюк. Він деталізовано розповів представникам масмедіа про можливості введеного 5 квітня п.р. Закону, що передбачає «нульове розмитнення» транспортних засобів. Тепер при ввезенні на митну територію України автомобілів, придбаних співвітчизниками за кордоном, не потрібно сплачувати при митному оформленні ПДВ, ввізного мита і акцизного податку.

Посадовець надав компетентні відповіді на всі запитання журналістів. Насамперед, які документи потрібно надавати митному органу при оформленні зазначених транспортних засобів.

Далі розповів, що від з 9 квітня п.р. по сьогодні закарпатські митники загалом вже оформили 1140 автомобілів, з яких: 1085 – легкові, 33 – вантажні, 15 – причепи, 5 – мотоцикли і 2 – автобуси.

В середньому оформлення одного транспортного засобу тут займає від 30 хв до півтори години. За одну зміну (12 год) оформляється від 30 до 90 авто. В середньому економія при «нульовому» оформленні складає 140-160 тис грн на одному транспортному засобі. Відтак, за два тижні умовні платежі до Держбюджету лише у зоні діяльності Закарпатської митниці становлять майже 160 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини