25140
20:13 5.042022

Укрпошта відновлює повноцінну роботу на Сумщин

Економіка 4438

Укрпошта поступово відновлює роботу відділень після виходу військ рф із Сумщини. Зокрема, у Тростянці, Охтирці, Путивлі та Бурині почалася видача пенсій та соціальних допомог, у поштових відділеннях від мешканців також приймають оплату комунальних платежів. Жителям цих районів запланована доставка гуманітарної допомоги.

Також відділення Укрпошти в Сумській області відновили прийом і видачу посилок: якщо 3 квітня відділення лише доставляли посилки в межах обласного центру, то вже з 4 квітня почали приймати посилки на відправку по Україні та за кордон у 3 відділеннях міста Суми.

Також Укрпошта після деокупації області зможе доставити посилки, які неможливо було привезти через воєнні дії. Ці посилки зберігалися на складі поштового оператора з березня. На наступному тижні прийом та видача посилок повністю відновляться по всій області. Крім того, мешканці Сумщини також зможуть придбати у відділеннях продукти та інші товари першої необхідності.

На більшій частині території Сумської області відділення Укрпошти вже працюють у звичному режимі: видають пенсії й соціальні виплати, приймають оплату комунальних послуг та видають посилки. Так, Укрпошта в області вже виплатила готівкою 38,6% пенсій за квітень.

Як би не було морально важко, коли не вистачає сліз, слів, емоцій та Укрпошта працює і в умовах бойових дій, доставляє та видає гуманітарну допомогу, за що вдячний нашим працівникам. Зараз поволі відновлюємо роботу на звільнених територіях Сумщини. Після відведення окупаційних військ видаємо пенсії та соцвиплати у Тростянці, Охтирці, Путивлі та Бурині, а якщо є можливість, то жителі можуть сплати і комунальні послуги. Вже наступного тижня сподіваюся зможемо приймати посилки та продавати продукти, а пізніше робитимемо все можливе, щоб надавати всі інші основні послуги жителям не лише в межах міст, а й у всіх селах Сумщини. Після обстрілів, бомбардувань тут багато чого доведеться відновлювати — у Охтирці вщент зруйноване наше відділення. Та все відбудуємо і будемо працювати задля перемоги”, – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Інформація про роботу відділень Укрпошти щоденно оновлюється на офіційному сайті Укрпошти. Більш детально про роботу відділень у конкретному населеному пункті та їх графіком роботи можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомлялося, Укрпошта, яка зараз є найбільшою серед банківських та логістичних компаній України, працює на всій території держави, крім тимчасово окупованих територій, із адаптованими до нинішніх умов графіками роботи. Залежно від цього щоденно працює до 5000 стаціонарних та виїжджають у найвіддаленіші села і області майже 1300 пересувних відділень. 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах