25097
18:01 3.042022

Чому IT-сфера — один із пріоритетів релокації на Закарпаття?

Економіка 3251

Сьогодні виникає багато запитань, чому саме ІТ-сфера стала одним із пріоритетних напрямків релокації бізнесу на Закарпаття.

Голова ОВА Віктор Микита розповів причини та передумови:

– Закарпаття — це край, який історично орієнтовний на туризм та рекреацію, тож індустріалізація Карпатського регіону малоймовірна навіть за умов воєнного стану.

– Ландшафт, географічне розташування, чисельність населення, наявна інфраструктура та екологічний фактор не дають можливостей перенесення великих підприємств важкої промисловості.

– В область переїхало на тимчасове/постійне проживання понад 380 тисяч людей з інших куточків країни. Підприємства Закарпаття сьогодні не готові надати таку велику кількість робочих місць за фахом вимушено переміщених осіб.

– ІТ-кластер функціонує на конкретних локаціях роботи спеціалістів, визначається лише кв. м площі з вимогами, які область сьогодні може забезпечити у повному обсязі.

– ІТ-кластер може компактно розміщатися як в урбанізованих містах, так і на територіях громад у гірській місцевості, без шкідливого впливу на екологію.

«Ми обираємо лише ті напрямки, які здатні швидко та ефективно інтегрувати в Закарпаття. Без зайвого популізму.ф

В умовах воєнного стану кожна година, дія чи рішення повинні бути цілеспрямовані й максимально продуктивні», — резюмував Віктор Микита.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах