24923
14:00 23.032022

У Закарпатській області знизились роздрібні ціни на окремі види товарів

Економіка 3135

В умовах протидії військовій агресії, підвищення цін на продукти харчування значно погіршує стан громадян України та осіб, які перебувають на її території, що є неприпустимим.

З метою забезпечення стабільної цінової ситуації на основні продовольчі товари на період правового режиму воєнного стану фахівці Головного управління Держродспоживслужби в Закарпатській області продовжують проводити моніторинг роздрібних цін та роз’яснювальну роботу в магазинах, розташованих на території області.

Забезпечення контролю цін на окремі товари, що застосовуються суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 6 березня 2022р. №223 якою внесено зміни до постанови КМУ від 25 грудня 1996 р. № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів) ˮ.

Станом на 23.03.2022р. в Закарпатській області цінова ситуація на продукти харчування стабільна. Аналізуючи дані моніторингу визначених товарів у підприємств роздрібної торгівлі, в яких проводиться моніторинг цін на основні продукти харчування, встановлено, що роздрібні ціни на окремі види товарів знизились, а саме: яйця курячі – з 34,00 грн/дес. до 32.00грн/дес., цукор – з 32,00 грн/кг до 25,74 грн/кг.

Окремо слід зазначити, що взаємопов’язаний вплив на ціну для кінцевого споживача, у роздрібній торгівлі, має діючий рівень цін оптового постачальника.

Реалізація хлібу в межах області здійснюється в стабільному режимі. Розрахунки споживачі мають можливість здійснювати по безготівковому розрахунку (за умови наявності).

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах