24881
11:13 20.032022

У Перечині вистачає хліба для потреб населення

Економіка 12262

У Перечині вистачає хліба для потреб населення і є запаси борошна. У цьому переконалася кореспондент «Карпатського об’єктива». Відвідала торгові точки і вивчила ціни.

Дехто вдається до нагнітання ситуації та поширює дезінформацію про дефіцит продуктів для випікання хліба та хлібобулочних виробів. Це не відповідає дійсності, і наразі людям нема чого переживати щодо продукту першої необхідності на столі.

У Перечинській територіальній громаді пекарні нема. Та на полицях є завжди свіжий хліб та хлібобулочні вироби, які привозять з Ужгорода, Великого Березного та села Тур’ї-Ремети. У крамницях, кіосках є широкий вибір на всі смаки. Похвально, що деякі виробники не підвищили ціни, залишивши старі, довоєнні.

Верховинський хліб – від 16 грн.

Пекарня у Великому Березному під торговою маркою «Верховинський хліб» випікає понад десять найменувань хліба, булочок, а також тістечка, торти. Реалізують свою продукцію у власних кіосках по Березнянщині, Перечинщині та обласному центрі.

У Перечині є дві точки на автостанції. Покупців обслуговують приємні продавці на найвищому рівні – все покажуть, розкажуть, запакують. Ганна Буш слушно зауважила, що виробник дбає про свою репутацію, дорожить покупцями, розуміє ситуацію в Україні. Відвідавши декілька торгових точок у Перечині, хочу зауважити, що «Верховинський» продає свою продукцію за найнижчими цінами. Отож 600-грамовий «кірпіч» – 16 грн., 700-грамовий білий нерізаний – 17 грн., різаний – 18 грн. « Білий кірпіч» та бородинський – по 17 грн., кнедлик – 13,5 грн. У наявності широкий асортимент здобок: рогалик – 7 грн., фанок, ватрушка та булочка з маком – по 9 грн. 400-грамовий маковий рулет коштує всього 20 грн. Сосиска в тісті – 12,5 грн. Відоме тістечко «Еклер» – 21 грн. Кілограм бісквіта з різною начинкою – 140-145 грн., кіло торта – 180 грн.

Пані Ганна каже, буває, що не весь хліб реалізовують того ж дня. Вчорашній оцінюють. Так, до прикладу, свіжий білий нерізаний коштує 17 грн., а оцінений – 11 грн. Деякі пенсіонери та соціально незахищені верстви населення радо купують вчорашній хліб, таким чином заощаджуючи кошти.

Сивочола жінка в світло-коричневому пальто розповіла, що купує тільки «Верховинський», бо він найдешевший і придатний до споживання три, а то і чотири дні – не черствіє і не пліснявіє. Купує бородинський, білий нерізаний та по дві ватрушки, булочки з маком. «Онуки дуже люблять». Швидко розраховується, придбаний товар складає до чорного пакета. «Будьте здорові, – прощаючись із продавчинею, додає: Іду пораяти на городі та у квітнику».

«Амбарчик» теж не підвищив ціну

У селі Тур’я-Ремети три роки тому при супермаркеті «АМБАРчик» почали випікати хліб. Пані Антоніна розповіла кореспонденту «КО», наразі тут працює четверо людей у дві зміни. За зміну випікають близько 500 штук. В асортименті – 7 видів хліба, рогалик, булочки. Реалізовують продукцію в Реметі, Перечині, Порошкові. Ціни не підвищували. 700-грамовий так і коштує 17 грн., подовий – 18 грн. Антоніна також запевнила, що пекарня має запаси борошна та достатньо продуктів для випікання хліба.

Найдорожчий хліб коштує 30 грн.

Вся продукція ТМ «Варош хліб» подорожчала, констатують продавці і розводять руками: «Ми лише продаємо». До прикладу, півкілограмовий житньо-пшеничний «Пророщене жито на активних заквасках» коштував 22 грн., тепер – 25. За білий різаний також доведеться викласти 25 грн. За півкілограмовий тостовий – 27 грн.

Найдорожчий хліб у магазинах Перечина коштує 30 грн. Це 700-грамовий білий бездріждьовий ТМ «Полонинський». 600-грамовий білий різаний – 22 грн.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах