24688
18:58 28.022022

Інформація відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Економіка 3057

Роботу Єдиних та Державних реєстрів Міністерства юстиції України, які забезпечують надання послуг із державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ДП «НАІС» ТИМЧАСОВО, з 24 лютого, ПРИЗУПИНИЛО через агресію Росії проти України. Рішення прийнято для недопущення будь-яких несанкціонованих дій з інформацією реєстрів зі сторони ворога.

Про відновлення надання послуг буде повідомлено.

!!!ВАЖЛИВО!!!

Продовжують працювати Єдиний реєстр довіреностей, Спадковий реєстр та Реєстр бланків, тому громадяни, які хочуть оформити довіреність, заповіт, можуть звертатись до нотаріусів.

За інформацією Міністерства юстиції України, система реєстрації актів цивільного стану перейшла на принцип «екстериторіальністі», тобто зареєструвати народження, шлюб чи, на жаль, смерть, можна не лише за місцем проживання. Де зручно – там і реєструють. Якщо немає доступу до ДРАЦС, то актові записи будуть складати вручну, їх потім внесуть до реєстру.

Платити держмито не потрібно.

Реєстрація актів цивільного стану – БЕЗКОШТОВНО!!!

Відповідні зміни будуть опубліковані завтра – 1 березня і наберуть чинності. Але і сьогодні за відсутності доступу до реєстру, актові записи складаються – це питання врегульовано. Слава Україні!

Ужгородська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах