24603
15:21 16.022022

Закарпатські «єдинники» сплатили до понад 78 мільйонів гривень

Економіка 2658

Бізнес-спільнота Закарпатської області, що працює за спрощеною системою оподаткування в січні 2022 року перерахувала до місцевого бюджету майже 79,2 мільйони гривень єдиного податку. Про це повідомляє Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами очільника податкового відомства краю, місцеві громади Закарпаття в січні поточного року отримали від спрощенців на 15,5 млн грн більше проти аналогічного періоду минулого року.

Слід зазначити, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку врегульовані статтею 295 Податкового кодексу України.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Сільгоспвиробники сплачують єдиний податок щокварталу протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у встановлених ПКУ розмірах.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах