18814
14:51 15.022022

Від роздрібного продажу алкоголю та цигарок в Закарпатті до бюджету сплачено понад 16 мільйонів гривень

Економіка 3064

Протягом січня 2022 року у Закарпатській області сплачено понад 16 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. Про це повідомляє ЗМІ Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами Олексія Петріченка, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку збільшились на понад 2,3 млн грн.

Слід зазначити, що платником акцизного податку є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів. Об’єктом оподаткування акцизним податком є, зокрема, операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Реалізація суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів це – продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших об’єктах громадського харчування.

До суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі, роздрібної торгівлі, зокрема, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, – 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах