24593
16:13 14.022022

Ситуація з коштами для закарпатських медиків

Економіка 6809

Про те, чи спроможна лікарня забезпечити збільшені виплати поспілкувалися з Василем Скрипом, генеральним директором Центру легеневих хвороб.

В Центрі легеневих хвороб працює 370 осіб. З них – 50 лікарів, та 120 медичних сестер. Не дивлячись на недостатнє фінансування, постанова про мінімальну заробітну плату медперсоналу буде виконуватись, каже генеральний директор лікарні. Медзаклад буде шукати додаткові джерела фінансування та оптимізувати витрати. Василь Скрип розповів, скільки коштів необхідно лікарні, щоб виплатити в повному обсязі заробітні плати медперсоналу в 2022 році. Одна із причин дефіциту коштів – протитуберкульозна стаціонарна допомога не входить в перелік пріоритетних напрямків розвитку охорони здоров’я України, розповідає Василь Скрип.

Рішення щодо мінімальної заробітної плати є недосконалим і його необхідно переглянути, вважає Катерина Дебрецені, лікар-фтизіатр.Після затвердження постанови заробітну плату збільшили лікаря-лаборанту Аллі Якубовській. Мінімальна заробітна плата влаштовує Аллу Якубовську, проте, вона вважає, що для медпрацівників з більшим досвідом роботи зарплата має бути збільшена. Впровадження штрафу в розмірі 65 000 гривень генеральний директор Центру легеневих хвороб вважає справедливим.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах