24327
14:57 4.022022

Середня зарплата на Закарпатті склала 15776 грн

Економіка 10706

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у грудні 2021 р. становила 15776 грн (в Україні – 17453 грн), що у 2,4 рази вище рівня законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати.

(з 1 грудня 2021р. – 6500 грн). Серед регіонів країни за рівнем оплати праці у грудні 2021р. Закарпаття посіло 11 місце. Найнижчою середня заробітна плата штатного працівника була у Кіровоградській області – 13331 грн.

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників підприємств з виробництва електричного устаткування, в установах фінансової та страхової діяльності, підприємств з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устаткування. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 14,0–43,8%, а на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а також в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування – більше, ніж у 1,6 раза.

Водночас заробітна плата працівників у сфері тимчасового розміщування й організації харчування, надання інших видів послуг, підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, з виробництва гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, у сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, підприємств з текстильного виробництво, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, організацій, що займаються операціями з нерухомим майном, а також підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами не перевищувала 77% від середнього рівня по економіці області.

На 1 січня 2022 р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 5,9 млн. грн.

Про це інформує Головне управлiння статистики у Закарпатськiй областi.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини