24492
12:05 25.012022

У Мукачеві зросла плата у початкових мистецьких школах громади

Економіка 7342

Рішенням виконкому затвердили Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті у початкових мистецьких школах Мукачівської громади. Положення поширюється на Мукачівську дитячу школу мистецтв ім. С. Мартона, Мукачівська дитяча художня школа ім. М. Мункачі та Мукачівська хорова школа хлопчиків та юнаків.

Плата за навчання у початкових мистецьких школах збільшилася приблизно на 50% і варіюється залежно від обраного напрямку. Щомісячна плата становитиме 800 гривень за навчання за напрямками фортепіано, гітара, вокал, хореографія та саксофон; 660 гривень за музичний театр; 600 гривень за напрямками образотворче мистецтво, баян та акордеон, скрипка, ксилофон, кларнет, флейта, сопілка; 520 гривень за навчання на мідних духових, ударних інструментах, тромбоні, тенорі, баритоні, альті та валторні бас; 420 гривень – за навчання на віолончелі.

Плата за навчання у Мукачівській хоровій школі хлопчиків та юнаків становить 750 гривень за напрямком хоровий відділ і спеціальне фортепіано, 650 гривень за хоровий відділ і загальне фортепіано, 500 гривень за хоровий відділ.

Безкоштовно навчаються діти-інваліди, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, батьки яких брали участь в АТО та мають статус учасника бойових дій.

Також діти, один із батьків яких загинув чи пропав безвісти у районі проведення АТО/ООС, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у районі АТО/ООС, бойових дій чи збройних конфліктів.

Окрім того, діти, які зареєстровані як внутрішньопереміщені особи, сім’ї яких внаслідок складних життєвих обставин не мають змоги оплатити за навчання, а також учні, які отримують стипендію Мукачівської міської ради у галузі культури.

На 50% звільняються діти, батьки яких постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС.

При навчанні двох і більше дітей з одної сім’ї батьківська плата становить за одного учня сплачується повна вартість навчання, інші учні – половину від розміру оплати.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах