24489
11:19 25.012022

Завдяки проведеному митному аудиту в суб’єктів господарювання Закарпаття, торік донараховано 11 млн грн

Економіка 2954

У 2021 році посадові особи підрозділу митного аудиту Закарпатської митниці провели 134 документальні перевірки платників податків щодо дотримання вимог законодавства України з питань митної справи.

Як зазначає начальник відділу проведення митного аудиту Закарпатської митниці Юрій Сньозик, контрольні заходи здійснювали на підставі відповідей від компетентних органів іноземних держав щодо автентичності документів, наданих платниками податків під час митного оформлення товарів.

Відтак, за результатами перевірок щодо недостовірності декларування митної вартості та неправомірного отримання пільг платниками податків зі сплати митних платежів під час ввезення товарів на митну територію України донарахування грошових зобов’язань становили 11 млн грн, перераховано в Держбюджет грошових коштів у сумі 2,7 млн грн.

– Так, до прикладу, за результатами проведених контрольно-перевірочних заходів, в одному з суб’єктів господарювання області встановлено неправомірне використання пільг при здійсненні митного оформлення транспортних засобів у 197 митних деклараціях. Відповідно, було донараховано грошових зобов’язань у сумі 3,5 млн грн, – констатує Юрій Іванович і додає – наразі робота з упередження та припинення порушень законодавства України з питань митної справи триває.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах