24377
12:44 30.122021

У селі Вільхівці Тячівського району здійснили пуск газу у систему

Економіка 4253

Досі половина села не мала газопостачання. Першими отримали газ Тетяна та Василь Банк. Вони проживають у хаті з 1994 року. Кажуть, що блакитне паливо асоціюється у них з добром, затишком, комфортом.

«Ми майже 20 років топили дровами і  раді, що тепер маємо газ. Не треба нищити екологію, брати цінне дерево, вирубуючи ліси. Приходиш у теплу затишну оселю. Це ще й просто! Я заходжу одразу у теплу хату. Я не вигрібаю сажу, не сиджу у кочегарці й кожні 30 хвилин не йду у підвал підкидати дрова, а до ранку знову холодно. Я дуже щаслива, що ми лягли у теплому і прокинулися в теплому», — розповіла господиня.

За словами головного інженера АТ «Закарпатгаз» Віктора Водзінського, наразі у Вільхівцях мають змогу використовувати газ ще у 243 домогосподарствах. Фахівці провели необхідні роботи для запуску, забезпечили відповідний тиск газу, налагодили роботу газорегулюючого обладнання. 

Під час офіційної частини за участю представників обласної та місцевої влади голова правління АТ «Закарпатгаз» Віталій Шатило зазначив, що у поточному році до мереж, які знаходяться в зоні обслуговування підприємства, приєдналися 1100 нових споживачів.

«Сьогоднішня подія показова тим, що жителі лівобережної частини села, які дотепер користувалися деревиною,  отримали можливість використовувати природний газ для опалення. Зберігаючи ліси Тячівщини, ми даємо поштовх для розвитку туризму та природоохоронної галузі, а газ стане для вільхівчан помічником у побуті та забезпечить затишок та добробут у їхніх оселях», — підкреслив  він.

Наразі АТ “Закарпатгаз” забезпечує розподіл газу для більш ніж 276 тисяч споживачів у категорії “населення”, 2 тисячі бюджетних організацій та майже 5 тисяч промислових та комунальних об’єктів. Крім того, послугами АТ “Закарпатгаз” користуються 10 об’єктів теплокомуненерго, а також майже 600 релігійних організацій краю. Загальна протяжність газопроводів, що обслуговує компанія, становить 7,5  тисяч кілометрів.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах