24273
22:00 15.122021

У Хусті виявили неоформлених працівників

Економіка 4747

За результатами позапланової перевірки, яку провели нещодавно фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Закарпаття, з’ясувалося, що один з приватних підприємців Хуста залучив до роботи двох неоформлених працівників.

ФОП здійснює свою діяльність на міському ринку, де має  торгові місця з продажу електротоварів і текстилю. Як стало відомо, підприємець прийняв на роботу двох найманих працівниць, місцевих жительок. Щоправда, жінки виконували функціональні обов’язки продавчинь неофіційно – без оформлення будь-яких документів.

Факт порушення вимог трудового законодавства, зокрема ч. 4 ст. 24 Кодексу Законів про працю України, задокументували посадовці Управління Держпраці. Підприємця зобов’язали усунути недопрацювання. За цим фактом були складені акт та протокол про адмінправопорушення.

Принагідно повідомляємо, що за використання найманої праці без оформлення трудового договору роботодавець може понести фінансову відповідальність у вигляді штрафу в 10 кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника, що на сьогодні становить 65000 грн. Інформує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах