24233
13:36 9.122021

Серед регіонів за рівнем оплати праці Закарпаття посіло 16 місце

Економіка 3801

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у жовтні 2021р. становила 12058 грн (в Україні – 14045 грн), що удвічі вище рівня законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (6000 грн). Серед регіонів країни за рівнем оплати праці у жовтні 2021р. Закарпаття посіло 16 місце.

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників підприємств з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання, в установах фінансової та страхової діяльності, підприємств з виробництва готових металевих виробів, крім машин і устатковання, з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, з виробництва електричного устатковання, в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування та підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 21,9–41,6%.

Водночас заробітна плата працівників у сфері надання інших видів послуг, тимчасового розміщування й організації харчування, підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, підприємств з виробництва гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, а також у сфері оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів не перевищувала 78% від середнього рівня по економіці області.

На 1 листопада 2021р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 6,5 млн.грн, інформує ГУС у Закарпатській обл.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
75 700 грн на лікування 4-річного Данила Кравченка зібрали під час благодійного аукціону в Ужгороді
09:21
В Ужгороді поліція затримала зловмисника, який у себе в квартирі задушив 23-річну жительку Київщини
09:03
За 5000 доларів США переправили до Словаччини військовозобов’язаного – на Закарпатті затримали організаторів
08:53
Краєзнавчий музей Перечина поповнився новими експонатами
08:39
В Ужгороді розшукали маленького хлопчика
16:55
На Мукачівщині обрали запобіжні заходи двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та боєприпаси
16:27
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» закликає перевіряти інформацію про застосування графіків відключення електроенергії
16:03
Відбувся чемпіонат Закарпаття з класичних шахів
15:45
Майже 19 тисяч компаній переїхали по Україні від початку повномасштабної війни
15:31
Віктор Микита у Будапешті зустрівся із представниками Державного самоврядування українців Угорщини та лідерами української громади
15:11
Всі новини