24210
10:24 7.122021

Закарпатська митниця матиме новий міжнародний митний пост

Економіка 8216

Питання будівництва нового міжнародного пункту пропуску «Біла Церква-Сігету Мармацієй», що на українсько-румунському кордоні, обговорили керівництво Закарпатської облради та Генеральний консул Румунії у смт Солотвино Грацін-Флорін Пирву під час двосторонніх перемовин.

Серед запрошених – перший заступник начальника Закарпатської митниці Микола Кутєпов та начальник управління адміністративно-господарської діяльності митниці Едуард Маляр.

Дипломат поінформував присутніх, що румунська сторона незабаром розпочне тендерні процедури на будівництво мосту через річку Тису, через яку пролягатиме перехід. Будівництво нового КПП розпочнуть у другій половині 2023 року і вже наступного – 2024-му, планують ввести в експлуатацію. Перехід з румунського боку зводитиметься за кошти ЄС за програмою розбудови інфраструктури. Очікується, що на рівні МЗС України та Румунії буде підписана угода про відкриття КПП.

Щодо будівництва з українського боку, то представники Закарпатської митниці розповіли, що вже отримано у постійне користування 11,4 га земельної ділянки під зведення митно-прикордонної інфраструктури. Тут також знаходитимуться стаціонарні скануючі системи, сервісні зони для великогабаритних автомобілів, до яких збудують понад один кілометр під’їзної дороги.

Під час перемовин сторони домовилися зустрітися у найближчий час для обміну напрацьованих питань для їх узгодження та забезпечення повноцінної роботи. Зокрема, що стосується пропускної здатності та організації руху у місцях, де передбачено сервісні зони для відпочинку водіїв великовагового транспорту. Адже даний пункту пропуску забезпечить організацію і руху вантажівок, що насамперед розвантажить КПП «Дяково», та з’єднає автодороги державного значення України (Н-09) і Румунії (DN19 – DN18).

Довідково: новий КПП ««Біла Церква-Сігету Мармацієй» – для автомобільного вантажно-пасажирського та пішохідного сполучення. Відстань від Ужгорода – 163 км. Орієнтовна пропускна спроможність – 1000 громадян, 1000 – легкових авто, 400 – вантажних та 30 – автобусів. Згідно з розпорядженням КМУ, на розбудову цього КПП до 2023 року загалом передбачено 460 млн грн.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах