24164
09:14 30.112021

Румунія повідомила про фінансування робіт щодо зведення мосту на Закарпатті

Економіка 4633

Міст через Тису між Україною та Румунією в селі Біла Церква Закарпатської області знаходиться на завершальній стадії.

За інформацією партнерів із Румунії :

Національна компанія з управління дорожньою інфраструктурою Румунії у партнерстві з Радою Повіту Марамуреша  (Румунія)  подали заявку на фінансування для досягнення інвестиційної мети “Міст через Тису в районі Тепліца Сігету Мармацієй” для отримання грантового фінансування, виділеного в рамках Операційної Програми Великої Інфраструктури 2014-2020 роки.

В вересні поточного року Національна компанія з управління дорожньою інфраструктурою Румунії підписали з Радою Повіту Марамуреш угоду про Партнерство для будівництва мосту через річку Тису.

За інформацією від румунських колег, наразі документація запущена в електронній системі державних закупівель Румунії і перебуває у процесі відбору для перевірки Національним Агенством з питань державних закупівель Румунії.

Строки подання пропозицій

Відкриття пропозицій – 21 січня 2022 року;

Строк оцінки пропозицій – 60 робочих днів;

Початковий порядок – квітень – травень 2022 року;

Кінцевий термін виконання технічного проекту, включно з його затвердженням та отриманням повноважень на будівництво – перша декада жовтня 2022 року.

Щодо завершення виконання робіт, орієнтовний термін – червень 2024 року.

Міст через Тису складатиметься з двох паралельних мостів, з відстаню 3 метри між ними кожний, з двома смугами руху в одному напрямку та загальною довжиною 261.20 метрів. Проектом також передбачено 1,2 кілометра нової дороги, будівництво 5 дренажних мостів, 1 перехрестя обертаційного типу та прикордонний пункт.

Сполучення з Румунією, яке буде створено шляхом будівництва мосту через річку Тиса, є надзвичайною можливістю для розвитку обох громад на берегах річки Тиси, шляхом збільшення мобільності людей і товарів, упорядкування торгівлі за рахунок скорочення часу в дорозі і не в останню чергу, залучення інвесторів.

Загальна вартість проєкту становить 154,212,613.86 RON лей  (приблизно 36 717 288,8 USD)  та буде фінансуватися в рамках Операційної Програми Великої Інфраструктури 2014-2020 рр., з яких 85% внесок Європейського Союзу з Європейського Фонду регіонального розвитку, 15 % власний внесок румунської країни, решта представляють недоцільні витрати з урахуванням ПДВ.

Згідного чинного законодавства Румунії платежі будуть виконані Національною компанією з управління дорожньою інфраструктурою Румунії, а тендерні процедури і реалізація будуть координовані Радою Повіту Марамуреш.

Міст через річку Тиса, який з’єднає Україну та Румунію є стратегічним значенням для розвитку обох суміжних регіонів країн та підвищенням рівня життя громадян.

Про це повідомляє Солотвинська селищна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах