24072
19:28 11.112021

Яка доля вилучених закарпатськими митниками брендів?

Економіка 3731

Ексклюзивні дамські сумочки, колекційне взуття та вишуканий одяг від європейських кутюр’є, дороговартістні годинники, сучасні айфони і ноутбуки, фірмова косметика, елітні алкогольні напої та імпортні продукти харчування, вилучені на митних постах Закарпатської митниці як предмети правопорушення, нині знаходяться на складах і очікують свою долю.

Кореспондентка телеканалу Інтера Мар’яна Мартин поцікавилася у закарпатських митників, що саме зберігається на складах митниці, у якій кількості та на яку суму, а головне – що далі з вилученими товарами.

– З початку 2021 року вилучено у справах про порушення митних правил товару на суму понад 90 мільйонів гривень. Серед предметів правопорушення – дороговартістні товари широкого вжитку на суму 5,1 мільйон гривень.  В основному, це брендовий одяг та взуття, дамські сумочки та аксесуари від відомих торговельних марок: «Emporio Armani», «Hermes» «Gucci», «Dolce Gabana», «Longchamp» «Massimo Dutti» та інші, – розповів начальник управління адміністративно-господарської діяльності Закарпатської митниці Едуард Маляр.

За словами посадовця, конфісковано за рішенням суду товару на суму понад 37 мільйонів гривень. Товар, який підлягає поверненню власнику, – на суму 2,3 мільйони гривень. Також на складах зберігається товар, який перейшов у розпорядження митниці, вилучений у рахунок забезпечення стягнення штрафу, тощо) на суму 35,8 мільйонів гривень.

Цьогоріч митницею передано органам ДВС майна на суму 12,1 мільйон гривень. У свою чергу, органи державної виконавчої служби реалізували конфіскати на суму понад 1,3 мільйони гривень.

Детально про подальшу долю брендів та алкогольних напоїв і продуктів харчування, останні які, до речі, йдуть на знищення, йтиметься незабаром у відеосюжеті журналістки Інтера у програмі «Подробиці тижня».

Пресслужба Закарпатської митниці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах