10614
16:12 21.102021

На Закарпатті платники сплатили за землю майже 372,2 млн гривень

Економіка 3731

З початку року, протягом січня-вересня, землевласники та користувачі земельних ресурсів на Закарпатті сплатили до бюджетів територіальних громад понад 372,2 млн гривень. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко. – Сума надходжень плати за землю, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зросла на 52,3 млн гривень, лише у вересні цього року платники Закарпаття за землю сплатили майже 43 млн гривень, – підкреслив керівник податкового відомства краю.

Варто зазначити, що із загальної суми податку 321,7 млн грн забезпечили юридичні особи. Решту – майже 50,5 млн грн – до місцевих скарбниць спрямували фізичні особи.

Податківці нагадують, що у разі переходу до фізичної особи (громадянина) права власності на земельну ділянку та відсутності у базах даних інформаційних систем ДПС відомостей про дану земельну ділянку, така фізична особа має право подати до органу ДПС за місцем знаходження земельної ділянки правовстановлюючі документи на земельну ділянку.

На підставі наданих документів органом ДПС буде здійснено нарахування сум земельного податку. Інших випадків в частині обов’язку подання фізичною особою (громадянином) документів щодо прав власності на земельну ділянку, а також витягу із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки нормами ПКУ не визначено.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах