23774
18:42 12.102021

Нові правила для перевезень міжобласного сполучення під час карантину: що зміниться

Економіка 3758

Під час планування подорожі до інших областей закарпатцям варто зважати на нові правила пасажирських перевезень на час карантину, які затвердив Кабмін.

Так, регулярні та нерегулярні перевезення у будь-якому виді транспорту, зокрема літаком, потягом чи автобусом, з регіону, де встановлено «жовтий», «помаранчевий» чи «червоний» рівень епідемічної небезпеки, будуть можливі за умови наявності у водіїв, інших працівників та пасажирів одного з документів про вакцинацію.

Для «жовтої» зони достатньо документа, що підтверджує отримання одного щеплення, а для інших уже потрібно мати документ про проходження повного вакцинального комплексу.

Окрім цього, поїздки дозволені, якщо на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг, зокрема у мобільному додатку «Дія», є сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест та довідка про одужання від COVID-19.

Відповідно до переднього пункту дійсними документами для перевезень будуть і паперові варіанти негативного результату тестування методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (дійсні протягом 72 годин).

Нововведення почнуть діяти з 21 жовтня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах