23742
18:31 5.102021

На Закарпатті за тиждень здійснили понад тисячу перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог

Економіка 3030

Протягом 27 – 04.10.2021 року на Закарпатті були проведені 1239 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 205 об’єктах виявлені певні порушення, у зв’язку з чим керівникам надані 203 приписи (пропозиції) для усунення недоліків та ініційовано складання 4 протоколів, у 3 випадках поінформовано органи Національної поліції, в одному – надана інформація органам місцевого самоврядування.

Зокрема, були перевірені:

  • 374 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, виявлено 67 порушень (надано 65 приписів та ініційовано складання 4 протоколів, у 3 випадках про порушення поінформовано органи Національної поліції);
  • 161 об’єкт  торгівлі  непродовольчими товарами, виявлено 31 порушення (надано 31 припис);
  • 220 закладів  громадського  харчування, виявлено 23 порушення (надано 23 приписи);
  • 20  перукарень і салонів краси, виявлено 2 порушення (надано 2 приписи);
  • 35 дошкільних закладів, виявлено 4 порушення (надано 4 приписи);
  • 190 закладів загальної середньої освіти, виявлено 42 порушення (надано 42 приписи та у 1 випадку поінформовано органи місцевої влади);
  • 13 ПТУ та коледжів, виявлено 4 порушення (надано 4 приписи);
  • 2 гуртожитки закладів освіти, порушення не виявлено;
  • 88 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 7 (надано 7 приписів).

Щоденно здійснювався контроль за роботою агропродовольчих ринків, де    за попередній тиждень було проведено 136 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину (виявлено 25 порушень). За виявлені порушення винесено 25 приписів та пропозицій  керівникам ринків.

Водночас спеціалісти ГУ ДПСС області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 1125 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Також за звітний період у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3080 транспортних засобів.

Проводиться щоденне та щотижневе інформування обласного штабу та інших зацікавлених установ та органів, щоденне та щотижневе інформування Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про проведену роботу. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1206 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Зокрема, надаються рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін, інфорс\мує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах