23636
08:45 15.092021

Європейському об’єднанню територіального співробітництва ТИСА виповнилося п’ять років

Економіка 4834

Європейському об’єднанню територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА) виповнилося п’ять років.

Загальною метою організації є сприяння транскордонному співробітництву між сторонами для зміцнення економічної, соціальної та територіальної згуртованості. Робота ЄОТС ТИСА, яке було створене за підтримки органів місцевого самоврядування області Саболч-Сатмар-Берег, міста Кішварда, Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини та Закарпатської обласної ради, супроводжується особливою увагою. У Кішварді на конференції з нагоди річниці створення об’єднання підбили підсумки його діяльності за минулі роки та окреслили плани на наступний період.

Голова Товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович на заході повідомив, що п’ять років тому тодішньому керівництву Закарпатської області та Міністерству закордонних справ Угорщини вдалося створити ЄОТС ТИСА, що було і залишається спільним інтересом сторін.

«Щоправда, протягом тривалого часу об’єднанню доводилося боротися з труднощами та обмеженнями, які здебільшого чинили українські правоохоронні органи. Однак об’єднання живе, розвивається, хоча водночас останні п’ять років показують, що результатів доволі мало», – зазначив голова ТУКЗ-КМКС.

Планується, що в майбутньому організація працюватиме ефективніше, і це дозволить зробити життя мешканців прикордонних регіонів, Закарпаття й Саболч-Сатмар-Березької області, кращим та комфортнішим.

TV21 Ungvár/Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах