23595
14:36 7.092021

Закарпаття: платники спрямували на соціальні виплати понад 3,7 млрд грн ЄСВ

Економіка 2671

Упродовж січня-серпня цього року платники податків краю сплатили 3 млрд 763 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – про це інформує ЗМІ Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області. Порівняно з відповідним періодом 2020-го року, надходження цього платежу зросли на 1 млрд 156 млн гривень.

Лише протягом серпня платники регіону спрямували на соціальні потреби 422,1 млн грн єдиного внеску.

Податківці звертають увагу платників, що отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому, на цьому особливо наголошують фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області, що вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до її своєчасної сплати ЄСВ.

Відповідно до чинного законодавства, ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У 2021 році мінімальна сума єдиного внеску для ФОП складає: з 1 січня – 1 320 грн, а з 1 грудня – 1 430 грн (22% мінімальної зарплати).

Варто зазначити, що завдяки електронному сервісу від ДПС «Електронний кабінет», платники мають можливість сплачувати єдиний внесок, подавати звітність, переглядати дані щодо стану розрахунків з бюджетом та здійснення сплати податків, зборів, платежів ЄСВ. Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини