12108
17:39 6.092021

Сплата податків та зборів до місцевих бюджетів Закарпаття – понад 3,8 млрд гривень

Економіка 2530

Протягом січня-серпня 2021 року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків сплатили 3 млрд 839 млн грн. Ця сума перерахованих податків протягом восьми місяців поточного року майже на 681 млн грн більша, ніж за аналогічний період 2020-го. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

За словами податківця, основними податками-рекордсменами, які наповнили місцеві бюджети краю з початку року стали: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Як відомо, основою місцевих бюджетів регіону є податок на доходи фізосіб. Його за вказаний термін надійшло понад 2,6 млрд гривень. У порівнянні з січнем-серпнем 2020 року надходження цього податку збільшилось майже на 471 млрд гривень.

Наступний за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць – єдиний податок. За чотири місяці його розмір склав майже 544,1 млн грн. Збільшення щодо 2020-го – на 85,7 млн гривень.

Третій податок – плата за володіння або користування землею. Минулоріч протягом січня-серпня до місцевих бюджетів Закарпаття платники внесли майже 279 млн грн плати за землю, цього ж року за аналогічний термін – майже 330 млн грн.

Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вийшов на четверту позицію. Надходження з початку року склали більше 112,8 млн гривень. Минулоріч – 110,9 млн гривень.

Зважаючи на рівень надходжень податків до місцевих бюджетів, фахівці органів ДПС Закарпаття переконані, що активність бізнесу, фінансова децентралізація, створення легального ринку зайнятості, виплати офіційної заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об’ємі податків та зборів підприємницькою громадою, дадуть змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку нашої області.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах