23479
11:44 13.082021

У 2021 році закарпатські власники овець отримають дотацію за наявне поголів’я

Економіка 5313

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації, цьогоріч власники овець можуть оформити дотацію за наявне поголів’я з обласного бюджету.

Отже, власники овець, особисті селянські господарства (селяни) та фізичні особи, що утримують від десяти вівцематок та ярок старше одного року, юридичні особи, ФОПи, зокрема сімейні фермерські господарства, можуть отримати доплату за наявне та проідентифіковане станом на 1 липня поточного року поголів’я вівцематок та ярок старше одного року.

Довідково! Реєстрація тварин є частиною державної політики України, впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності. Це закріплено на законодавчому рівні, а саме – статтею 5 Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин” від 14 серпня 2014 року №1648-VII, згідно якої в країні запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин. Дія цього закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять продаж, забій, утилізацію, надають послуги з штучного осіменіння та організовують виставки тварин.

Проведення ідентифікації тварин (великої рогатої худоби, свиней, кіз, коней, овець) ставить за мету створення системи постійного контролю за станом здоров’я тварин та походження тваринницької продукції на всіх етапах обігу — від її виробництва до реалізації. Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо. Ідентифікацію провидить Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин та дільничні лікарні ветеринарної медицини районів міста за місцем утримання тварини.

Для оформлення дотації власникам необхідно звернутися до своєї територіальної громади району та подати відповідні документи, а саме:

– беруться до уваги вівцематки та ярки старше 1 року;

– поголів’я має становити 10 або більше;

– вівцематки та ярки мають бути ідентифіковані та зареєстровані в установленому порядку станом на 1 липня 2021.

Необхідні документи:

1. заявка;

2. копія паспорта громадянина України;

3. копія реєстраційного номера платника податків;

4. виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;

5. копія довідки про відкриття рахунку в банку.

Вищезгадані доплати передбачені за рахунок коштів обласного бюджету за «Програмою розвитку і підтримки тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції в області на 2021 – 2025 роки».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини