23202
18:50 14.072021

За І півріччя 2021 року митниці Держмитслужби виявили порушень митних правил майже на 1,5 млрд грн

Економіка 2394

За перші 6 місяців поточного року митниці Держмитслужби виявили майже 7 тис. порушень митних правил на суму майже 1,5 млрд грн. Вартість предметів правопорушень на 21% більша, ніж за аналогічний період минулого року.

За результатами розгляду  справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму майже 750 млн грн, і цей показник майже в два рази більше за аналогічний показник 2020 року.

Безпосередньо митницями розглянуто 1765 справ про порушення митних правил, накладено штрафів на суму 96 млн грн. 

Найрезонанснішими випадками порушень митних правил і контрабанди за І півріччя 2021 року стали:
-спроба незаконного переправлення 1 т героїну до ЄС (спільна операція  СБУ, Одеської та Галицької митниць під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури http://bit.ly/3pSSHel)
-спроба ввезти 13 т сигарет з Об’єднаних Арабських Еміратів (https://bit.ly/3s9fmn3: порт Чорноморськ, Координаційно-моніторингова митниця та Одеська митниця)спроба ввезти 7,5 т тютюну для кальяну (http://bit.ly/3lgd1oi, Чорноморський рибний порт, Одеська митниця)
-спроба ввезення брендованого одягу під виглядом “гуманітарної допомоги” вартістю на понад 25 млн грн (https://bit.ly/3doFQN4: митний пост Ягодин, Волинська митниця)
-спроба вивезення скіфського золота (https://bit.ly/3yTwMaO: спільна операція СБУ та Держмитслужби)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах