22986
20:10 2.062021

Міжнародний аеропорт «Ужгород» нарешті запрацював

Економіка 14719

Сьогодні, 2 червня, в міжнародному аеропорту «Ужгород» вперше за кілька років приземлився пасажирський літак. Летовище в обласному центрі Закарпаття не працювало з 2016 року,

Однак після довгої перерви регулярні рейси зі столиці до Ужгорода таки відновили. Переліт здійснює український лоукостер «Wind Rose» (Роза Вітрів). Сьогодні із Києва в обласний центр Закарпаття прилетів 51 пасажир.

Регулярні рейси зі столиці до обласного центру Закарпаття і назад відбуватимуться тричі на тиждень – у понеділок, середу і п’ятницю. Літак вилітає з аеропорту «Бориспіль» о 09.30 і приземлятиметься в Ужгороді об 11.30. Авіапереліт здійснює відома українська авіакомпанія «Wind Rose». За словами директора ужгородського аеропорту Олега Коцюби, ціни на квиток починаються від 600 гривень. Літак рейсу «Київ-Ужгород» має 72 пасажирські місця та два багажні відділення.

Чиновники кажуть, що не планують зупинятися на одному маршруті, і вже нині з обласного центру Закарпаття можна полетіти й до Одеси. А директор аеропорту навіть похизувався, що працюють і над тим, аби з Ужгорода можна було полетіти до Туреччини, Єгипету чи Хорватії. За його словами довжина злітно-посадкової смуги – 2038 метрів, і цього достатньо, аби приймати й великі літаки.

За словами керівництва аеропорт добре обладнаний і відповідає вимогам авіаційної безпеки, що зазначені у відповідних нормативних актах. Роботи щодо облаштування летовища завершені. Наразі триває ремонт будівлі аеровокзалу.  Однак це не заважає приймати та відправляти на літак пасажирів, заявляють у аеропорту «Ужгород».

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах