22446
16:35 20.052021

Закарпатські податківці провели перевірки 33 суб’єктів господарювання щодо обігу пального

Економіка 2423

З початку 2021 року працівниками управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Закарпатській області з метою запобігання та виявлення порушень законодавства провели 33 фактичні перевірки суб’єктів господарювання щодо обігу пального. За результатами розгляду матеріалів перевірок до суб’єктів господарювання застосовано майже 2,3 млн грн штрафних (фінансових) санкцій.

У податковому відомстві наголошують, що за порушення норм Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» посадові особи і громадяни притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Зокрема, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі:

– оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії – 500 000 гривень;

– роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії – 250000 гривень;

– роздрібної торгівлі пальним через електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) не зазначений у ліцензії – 200 відсотків вартості реалізованої через такий контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій) продукції, але не менше 10000 гривень.

Наразі, в Закарпатській області зареєстровано 40 суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю пальним, та 74 суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну. Діє на території краю 306 ліцензії щодо роздрібної торгівлі пальним, тобто АЗС/АГЗС; 445 ліцензій щодо зберігання пального; 35 ліцензій щодо оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі; 15 ліцензій щодо оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі.

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах