21216
11:01 30.042021

У першому кварталі 2021-го в місцевих бюджетах Закарпаття – 1,7 млн грн туристичного збору

Економіка 3869

Надходження з туристичного збору в Закарпатті протягом січня-березня 2021 року склали 1,7 млн гривень. З цієї суми 600 тис. грн сплатили юридичні особи та 1,1 млн грн – фізичні особи-підприємці, – зазначає начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

Варто зазначити, що туристичний збір є місцевим збором, його ставка встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5% мінімальної заробітної плати – для внутрішнього туризму та до 5% мінімальної заробітної плати – для в’їзного.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, форма декларації та додаток до неї затверджені наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 186), показники в яких відображаються не наростаючим підсумком, а окремо за кожний квартал.

Податкову декларацію з туристичного збору податкові агенти подають до контролюючого органу щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

У разі, якщо суб’єктом господарювання протягом звітного кварталу господарська діяльність не проводилася, послуги з тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі) не надавалися та відсутні показники, які підлягають декларуванню, то декларація за такий звітний квартал не подається.

Одночасно, звертаємо увагу платників на заповнення всіх реквізитів податкової звітності.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах