22654
21:46 12.042021

На Перечинщині 4,5 років не можуть облаштувати автобусну зупинку

Економіка 3381

Село Сімер називають воротами Турянської долини. Входить до складу Перечинської ОТГ з 11 жовтня 2016 року.

25 жовтня того ж року «Карпатський об’єктив»  опублікував статтю нашої кореспондентки «У Сімері на Перечинщині молодь нищить автобусні зупинки», в якій були викладені факти та порушена проблема облаштування автобусних зупинок на початку села, біля Перечинського професійного ліцею.  http://life.ko.net.ua/?p=18206

Тодішній голова Сімерської сільської ради Володимир Бугай сказав кореспонденту, що «Завдяки спільній ініціативі та усній домовленості лагодити автобусні зупинки на початку села взявся Перечинський держлісгосп, який сусідує з ліцеєм. У понеділок, 24 жовтня, хлопці зробили дерев’яні обрешітки зупинок, одну накрили жерстю. Другу накриють шифером. Спільно шукаємо можливість придбати шифер, треба 6 листів. Один лист коштує 200 гривень».

Відтоді минуло 4,5 років, а віз і нині там. Єдине, що зробили – почистили довколишні чагарники. Люди, які очікують автобус у напрямку Перечина, Ужгорода, у негоду не мають куди сховатися. До того ж, на них чатує небезпека – шматок пошкодженого шиферу в будь-який момент може впасти на голову і травмувати.

Восени торік старостою села призначена Олеся Вовканич-Белеканич, уродженка села. Вона працювала секретарем Перечинської міської ради 6 та 7 скликань.

У соцмережі «Фейсбук» розгорнулася дискусія щодо  небезпечного та жалюгідного стану зупинки. Ґаздиня села відповіла кореспонденту «КО», що «шифер уже знайшли! Ще не встигли встановити». Побачимо, коли встановлять і похваляться у соцмережі.

Користувачі зауважують: «роботи на годину, а дискусія – на роки», «зупинки мають бути безпечні та зручні», «по стану зупинок туристи та подорожуючі складають своє враження про те – чи є тут ґазда чи його нема».

Тетяна Грицищук, фото автора

Фото зроблено 10 квітня 2021 року

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах