22552
20:01 25.032021

У Мукачеві встановили мінімальну суму місячного орендного платежу 1 кв. м. загальної площі нерухомого майна фізичних осіб

Економіка 2991

Рішення ухвалили на черговій сесії міської ради з метою недопущення втрат бюджету та забезпечення надходжень з податку на доходи фізичних осіб від здачі в оренду об’єктів нерухомого майна.

Депутати встановили мінімальну суму місячного орендного платежу за нерухоме майно та затвердили розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна з врахуванням місцезнаходження та функціонального використання об’єкта нерухомого майна.

Розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра залежатиме від розташування об’єкта нерухомості та виду діяльності, яка провадиться у приміщенні.

Для провадження виробничої діяльності розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра об’єкта, розміщеного у центральній зоні становитиме 86,10 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного у середній зоні – 57,40 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного на околицях міста – 28,70 грн./кв.м.

Для провадження іншої комерційної діяльності: щодо приміщень, розташованих на 1 поверсі головного фасаду будівлі розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра об’єкта, розміщеного у центральній зоні становитиме 229,68 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного у середній зоні – 153,12 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного на околицях міста – 76,56 грн./кв.м.

Для провадження іншої комерційної діяльності: щодо приміщень, розташованих на перших поверхах відмінних від головного фасаду сторонах будівлі, а також в підвальному, цокольному, на другому, третьому і вищих поверхах будівлі розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра об’єкта, розміщеного в центральній зоні становитиме 114,84 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного у середній зоні – 76,56 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного на околицях міста – 38,28 грн./кв.м.

Некомерційна діяльність, у тому числі для проживання фізичних осіб розмір мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра об’єкта, розміщеного у центральній зоні становитиме 57,42 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного у середній зоні – 38,28 грн./кв.м.; об’єкта, розміщеного на околицях міста – 19,14 грн./кв.м.

Відділ архітектури та містобудування управління міського господарства надаватиме орендодавцям довідки про належність об’єкта оренди до відповідної зони, визначеної економіко-планувальним зонуванням території міста Мукачево, інформує міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини