22498
11:13 23.032021

Цьогоріч за елітні авто на Закарпатті сплатили понад 400 тис. грн податку

Економіка 2234

Упродовж січня-лютого цього року платники податків Закарпатської області – власники дорогих авто, які підпадають під оподаткування, сплатили 439,1 тис. грн транспортного податку.

Понад 91 відсоток цієї суми спрямували суб’єкти підприємницької діяльності – юридичні особи. Вони сплатили 401,8 тис. грн транспортного податку. Фізособи з початку 2021 року перерахували до місцевих скарбниць 37,3 тис. грн цього платежу.

Принагідно нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Це передбачено статтею 267 Податкового кодексу України.

Оскільки цьогоріч встановлено новий розмір мінімальної зарплати – 6000 грн, змінився і прохідний поріг для «елітних» автомобілів. Тепер його розмір становить 2 250 000 гривень. Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Платниками цього податку є власники таких автомобілів.

Всі автомобілі (базові моделі), які є об’єктом оподаткування транспортним податком, входять до переліку, що розміщений на сайті Мінекономрозвитку.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах