22419
19:25 12.032021

Продаж товару без застосування РРО – на який штраф слід очікувати?

Економіка 2374

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують платникам, що з 1 січня 2021 року застосування РРО стало обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для ФОП – платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за наступними видами:

– реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

– реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

– реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Крім того, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове використання РРО деяким категоріям СГД, а саме: не потрібно застосувати РРО (ПРРО) ФОП-платникам єдиного податку II-IV групи, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2021 році – 1 320 000 грн).

Водночас, слід пам’ятати, що до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у разі встановлення в ході перевірки факту, зокрема, невидачі (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, в таких розмірах:

– 100 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону № 265, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

– 150 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону № 265, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Також п. 11 розд. II «Прикінцеві положення» Закону № 265 встановлено, що тимчасово до 1 січня 2022 року санкції, визначені п. 1 ст. 17 Закону № 265, застосовуються в таких розмірах:

– за порушення, вчинене вперше – 10 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг);

– за кожне наступне вчинене порушення – 50 % вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг).

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах