22374
14:07 7.032021

У Закарпатській ОДА обговорили заходи з протидії нелегальної діяльності АЗС

Економіка 3002

Під керівництвом Іштвана Петрушки відбулося засідання оновленої постійно діючої робочої групи з організації взаємодії органів влади щодо забезпечення виявлення та ліквідації в області нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами в усіх їх проявах.

«Нелегальні АЗС не тільки знижують обсяги реалізації пального на офіційних автозаправних станціях, а й зменшують надходження акцизного податку до Державного та місцевих бюджетів», – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Іштван Петрушка.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Андрій Давидов доповів про оновлений склад постійної діючої робочої групи. 

На засіданні присутні підбили підсумки роботи групи за 2019 – 2020 рр., обговорили й затвердили план роботи на другий квартал 2021 року.

За словами Андрія Давидова, у лютому обласне управління Служби безпеки України спільно з представниками обласної прокуратури та слідчого відділу ГУНП у Закарпатській області провели спеціальну операцію з виявлення та припинення протиправного механізму продажу фальсифікованого пального на території регіону.

Тоді вдалося викрити нелегальну оборудку, яку організували мешканці з кількох областей. Вони реалізовували нафтопродукти через низку фірм, котрі мали ліцензію на торгівлю під акцизи товарами. 

Загалом у схемі було залучено 13 комерційних структур, деякі з них мали ознаки фіктивності. Низькоякісне пальне вони постачали до мережі АЗС на Закарпатті та продавали в обхід податкового законодавства. Кошти переводилися на офшорні рахунки. 

За попередніми даними слідства, загальний обсяг виведених за кордон України кошів склав 130 млн грн. Зараз триває службове розслідування. Точну сума завданих державі збитків, зокрема й через незаконне відшкодування ПДВ, встановлюють.

Заходи щодо виявлення і ліквідації незаконного обігу та роздрібної торгівлі пальним продовжуються, і це питання контролює керівництво обласної державної адміністрації.

Іштван Петрушка просить всіх закарпатців повідомляти та реагувати на виявлення порушень щодо нелегальних АЗС на території Закарпаття. 

Нагадуємо, що в департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації відкрито гарячу лінію і кожен небайдужий може надати інформацію щодо діяльності, на його думку, нелегальних АЗС у Закарпатської області.

Номер телефону гарячої лінії: 61-35-16.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини