22368
20:09 5.032021

Заробітки працівників області

Економіка 3206

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у січні 2021р. становила 10417 грн (в Україні – 12337 грн), що в 1,7 раза вище рівня законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (з 1 січня 2021р. – 6000 грн). За рівнем зарплати Закарпаття випередили Черкаська, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Одеська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Миколаївська, Запорізька, Київська, Дніпропетровська, Донецька області та м.Київ.

Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників у сфері інформації та телекомунікацій, підприємств з виробництва електричного устатковання, з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 13,1–32,5%, а на підприємствах з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а також в установах фінансової та страхової діяльності – більше, ніж у 1,5 раза.

Водночас заробітна плата працівників у сфері тимчасового розміщування й організації харчування, надання інших видів послуг, підприємств з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, у галузі будівництва, у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, підприємств сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства, підприємств з виробництва гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, добувної промисловісті і розроблення кар’єрів, у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, а також організацій, що займаються операціями з нерухомим майном не перевищувала 78% від середнього рівня по економіці області.

На 1 лютого 2021р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 9,4 млн.грн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини