22188
19:12 3.022021

Ужгород – у переліку міст, де у 2021 році планується відкриття Центру підтримки підприємництва “Дія. Бізнес”

Економіка 4259

Це сьогодні на ознайомчій онлайн-зустрічі обговорили заступник Ужгородського міського голови Василь Пинзеник, начальник управління економічного розвитку міста Павло Логвінов, заступниця начальника управління освіти Ужгородської міськради Марина Пуківська з заступницею міністра з питань євроінтеграції Міністерства цифрової трансформації України Валерією Іонан.

Як зазначили на зустрічі, такі центри вже є в Харкові, Миколаєві та Києві, донорами відкриття Центру підтримки підприємництва “Дія.

Бізнес” в Ужгороді стануть корпорації Nokia та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).Окрім ініціативи “Дія. Бізнес”, міністерство реалізує й проєкт “Дія. Цифрова освіта”, адже люди повинні вміти користуватися цифровими послугами. Тому обговорили розроблення та прийняття концепції цифрової грамотності Ужгорода.

Василь Пинзеник відзначив готовність впроваджувати в обласному центрі Закарпаття напрацювання та досвід інших міст. Павло Логвінов додав, що в міській бібліотеці в Ужгороді вже діють безкоштовні навчання цифрової грамотності.

Також Валерія Іонан відзначила, що всі охочі можуть скласти національний тест із цифрової грамотності на https://diia.gov.ua/ (у розділі “Освіта”). Це навчання за освітніми серіалами (“Основи кібергігієни”, “Підприємництво для школярів – ідея”, “Штучний інтелект для школярів” тощо), після чого пропонується підсумувати власний рівень, а результати тесту використовувати, зокрема, для пошуку роботи, аби працедавці одразу були обізнані з цифровою грамотністю потенційного працівника. Крім того, на цьому сайті є 50 різних кейсів для створення власної справи.

Підприємцям пропонують скористатися шаблонами потрібних документів, ознайомитися з корисною інформацією, на кшталт грантових можливостей, даних про інвесторів, банківських програм, онлайн-сервісів, є і карта інфраструктури підтримки підприємництва.

Заступник міського голови Василь Пинзеник підсумував, що інформацію розповсюдять і для ужгородських підприємців, а також визначать у міській раді Ужгорода відповідальних за постійну комунікацію щодо реалізації ініціатив Мінцифри.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах