22168
08:59 29.012021

У Будапешті підписали контракт на роботу Фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде»

Економіка 13567

26 січня в Будапешті підписали угоду про роботу Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде».

Василь Брензович та Маріанна Беркі

Документ традиційно підписали держсекретар Міністерства зовнішніх економічних зв’язків та закордонних справ Угорщини, заступник міністра Левенте Мадяр, голова Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), очільник Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде» Василь Брензович.

– Я щиро радий, що нам вдалося підписати угоду про роботу Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде» на цей рік. Фонд відіграє надзвичайно важливу роль у стимулюванні економічного життя Закарпаття. Нещодавно він потрапив у центр уваги, зокрема, через переслідування, розслідування, обшуки, до того ж напередодні на адресу Фонду також надійшов лист із погрозами. Однак нинішнє підписання означає, що ми зможемо продовжувати свою діяльність цьогоріч і незабаром завершимо виплати на фінансування успішних заявок із розвитку сільського господарства та бізнесу, а навесні оголосимо нові конкурси, враховуючи досвід попередніх років. Це означає, що закарпатські підприємці й надалі можуть розраховувати на підтримку для розвитку бізнесу, – наголосив Василь Брензович після підписання документа. Він подякував угорському уряду за постійну підтримку, а також директорці та працівникам Фонду за роботу в таких складних обставинах. «Це, безумовно, дає надію на майбутнє», – підсумував пан Брензович.

«Як відомо, СБУ в грудні 2017 року відкрила провадження проти Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде» за звинуваченням у сепаратизмі. Розслідування з тих пір триває, але, незважаючи на все це, фонд продовжує втілювати в життя надзвичайно успішну Програму «Егана Еде» протягом майже п’яти років, і 2021-го ми зможемо знову оголошувати конкурси бізнеспланів», – зазначила, у свою чергу, директорка Благодійного фонду «Закарпатський центр економічного розвитку «Еган Еде» Маріанна Беркі.

(RV/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах