21915
14:28 26.122020

У Буштинській селищній громаді прийняли бюджет на 2021 рік

Економіка 5136

24 грудня під керівництвом голови Буштинської ОТГ Руслана Янчія відбулося четверте пленарне засідання першої сесії Буштинської селищної ради восьмого скликання. У залі зареєструвались 24 депутати. Вже традиційно була організована пряма трансляція засідання.

Найперше, депутати розглянули процедурне питання – припинили Вонігівську, Новобарівську, Тереблянську, Кричівську, Дулівську, Чумалівську сільські ради та їх виконавчі комітети шляхом приєднання до Буштинської селищної ради та її виконавчого комітету.

Утворили нові структурні підрозділи Буштинської селищної ради – фінансовий відділ та відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту, затвердили положення про них.

Відтак внесли зміни до бюджету Буштинської селищної ради на 2020 рік – виділили 46 тис. грн. субвенції фінансовому управлінню РДА, яке надавало послуги з розробки бюджету Буштинської ОТГ. Оскільки у новостворених громадах ще немає відповідних фахівців, спеціалісти управління надавали допомогу в розробці бюджетів усім громадам району.

«У зв’язку з тим, що у нас цей відділ лише створився, і спеціалістів у даній галузі нема, для того, аби був збалансований бюджет для розвитку нашого краю, тим займалися спеціалісти, які займаються цим уже 20 років, і надають супровід для нашого бюджету», – зазначив Руслан Янчій.

Під виділені фінансистам кошти прийняли і відповідну Програму.

Затвердили рішення комісій з питань бюджету та управління майном, прийняті у міжсесійний період.

Зрештою, затвердили бюджет Буштинської територіальної громади на 2021 рік. Розрахований він у сумі 158 539 тис. грн., з них по загальному фонду – 156 272 тис. грн., спеціальному – 2267 тис. грн. Власні надходження плануються в сумі 34 157 тис. грн., базова дотація – 46 710 тис. грн., освітня субвенція – 73 328 тис. грн., додаткова дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров’я – 3 434 тис. грн., субвенція на закупівлю інсуліну – 445 тис. грн., інклюзивні освітні потреби – 462,8 тис. грн. Всього державних трансфертів планується в сумі 124 382 тис. грн. Джерелами надходжень будуть податок на доходи фізосіб, єдиний податок, акцизний збір, податок на нерухоме майно.

Щодо видатків, то вони плануються у сумі 158 539 тис. грн. З них на утримання селищної ради планують виділити 20 874 тис. грн., зокрема, на зарплату – 8 790 тис. грн., на освітні видатки заплановано 135 354 тис. грн. З них 10 902 тис. грн. – на утримання техперсоналу шкіл, 73 328 тис. грн. освітньої субвенції – на оплату праці педагогів (при потребі у 105 млн грн.).

Під час обговорення цього питання Руслан Янчій зауважив, що сесія Буштинської ТГ буде звертатись до Кабінету Міністрів України з тим, щоб дофінансували недостатню для виплати зарплат педагогам суму коштів.

Близько 5 млн. грн. передбачено на фінансування різних програм – медичного забезпечення, організації громадських робіт, посилення соцзахисту та допомоги малозабезпеченим, культурно-видовищних заходів, благоустрою та озеленення, утримання та ремонту доріг, тощо.

Також депутати прийняли цілий ряд програм на 2021 рік.

Останнім питанням депутати Буштинської громади прийняли у комунальну власність Тячівськи районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який фінансувався з районного бюджету та функціонував при Тячівській РДА. Як зазначив Руслан Янчій, у майбутньому громади будуть співфінансувати утримання цього закладу, який обслуговує весь район.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах