21912
09:00 25.122020

Сесія райради: бюджет Тячівщини-2021 складає всього 1,3 млн грн.

Економіка 3331

24 грудня відбулося третє пленарне засідання першої сесії Тячівської районної ради восьмого скликання. Роботою зібрання керував голова Тячівської районної ради Юрій Беріндє. Сесію скликали на прохання райдержадміністрації, в авральному порядку, щоби вирішити невідкладні питання.

Найперше, депутати проголосували за дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради Дмитра Васильовича Буги без припинення повноважень депутата. Як пояснив колегам Дмитро Буга, він написав заяву про відмову від посади на прохання колективу Глибокопотіцької ЗОШ І-ІІІ ст., де працює директором. Депутат Василь Каганець додав: це правильне рішення, оскільки згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування», у голови районної ради може бути лише один заступник.

Відтак депутати внесли зміни до бюджету Тячівського району на 2020 рік, якими виділили кошти на погашення заборгованості із заробітної плати технічному персоналу, яка виникла у зв’язку з підняттям мінімальної заробітної плати, а також на співфінансування інвестиційних проєктів (амбулаторії с.Глибокий Потік, с.Теребля, с.Новобарово).

Затим затвердили районний бюджет Тячівщини на 2021 рік. Як зазначила заступник начальника фінансового управління Тячівської РДА Ганна Семиган, згідно з законодавством, всі місцеві бюджети приймаються до 25 грудня. Із врахуванням запроваджених змін до Бюджетного кодексу України, обсяг районного бюджету Тячівського району на 2021 рік складає 1,3 млн грн., оскільки він позбавлений головного джерела наповнення – податку на доходи фізичних осіб. Також будь-які трансферти з державного бюджету для районного бюджету не передбачені.

Наразі джерелами наповнення районного бюджету є податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності – 15 тис. грн., частина чистого прибутку комунальних підприємств та їх об’єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету, – 10 тис. грн., плата за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів – 50 тис. грн., плата за надання адміністративних послуг – 455 тис. грн., надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном – 600 тис. грн., інші надходження – 50 тис. грн., компенсаційні платежі – 35 тис. грн.

Ці 1,3 млн грн. передбачено витратити на утримання районної ради упродовж кількох місяців, зокрема, на утримання апарату, оплату компослуг та енергоносіїв, програму охорони та забезпечення життєдіяльності адмінбудинку райради та об’єктів комунальної власності району. Це при тому, що розрахунковий обсяг видатків на 2021 рік районної ради складає 8,3 млн грн..

Наступне пленарне засідання сесії районної ради відбудеться у вівторок, 29 грудня. На ньому розглянуть питання передачі об’єктів комунальної власності району у власність територіальних громад.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах