21487
13:17 22.122020

В Мукачеві виділять 2 млн на шкільний громадський бюджет

Економіка 2412

Пілотний проєкт стартує вже у січні, після закінчення шкільних канікул.

Учні самі зможуть пропонувати проєкти та шляхом голосування розподіляти кошти громадського бюджету. На 2021 рік з міського бюджету для реалізації учнівських проєктів планується виділити близько 2 мільйонів гривень.

Брати участь у шкільному громадському бюджеті зможуть усі школи Мукачівської територіальної громади, учні 5-11 класів. Для цього треба придумати ідею та подати її опис на розгляд конкурсної комісії, яка створюється розпорядженням директора відповідного навчального закладу. Автором може виступати як один учень, так і команда школярів.

Проєкти спрямовані на проведення заходів можуть подаватися лише учнями 7-11 класів. Організатором конкурсу буде Управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради. Гроші на реалізацію проєктів-переможців, які за результатами конкурсу набрали найбільшу кількість балів виділятимуть з місцевого бюджету, до 400 тисяч гривень на великі проєкти, та 200 тисяч – малі.

Як зазначили в Управлінні освіти, молоді та спорту проєкти мають бути спрямовані на розвиток шкільного самоврядування, освітніх та навчальних процесів, впровадженню інновацій, покращенню навчального закладу та території, можливостей для навчання.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах