21843
20:20 17.122020

Про надходження до місцевих бюджетів говорили на засіданні Громадської ради при ДПС Закарпаття

Економіка 2291

Про це сьогодні, 17 грудня, під час засідання Громадської ради розповів Ілля Матьола – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Головувала під час засідання Марта Волощук, заступник Голови Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області. 

За словами очільника податкового відомства краю, служба, незважаючи на карантині заходи, забезпечує стабільне наповнення державного та місцевих бюджетів. Протягом 11 місяців до державного бюджету забезпечено надходження понад 2,7 млрд грн податків та зборів, до місцевих бюджетів – майже 4,5 млрд грн. – Зважаючи на динаміку надходжень – планові показники ми виконаємо, можливо навіть трохи з перевиконанням. Все це завдяки тому, що платники податків стають свідомішими, а не тому, що ми здійснювали якісь надзвичайні контрольно-перевірочні заходи. Тим більше, зараз маємо мораторій на більшість перевірок, – наголосив Ілля Матьола.

– Варто зазначити, що наразі для платників податків є кілька важливих новацій, затверджених законами №1071 та №1072. Йдеться зокрема про списання податкових боргів (у тому числі штрафних санкцій і пені) платника податків, сукупний розмір яких за усіма податками і зборами не перевищує 3060 грн, що обліковувались станом на 1 листопада 2020 року. Важливим є і надання одноразової компенсації бізнесу, який призупиняв свою діяльність через карантин, а також передбачене Законом списання сум недоїмки з ЄСВ. Із деталями і роз’ясненнями щодо цих законодавчих норм платники можуть ознайомитись на сайті податкової та сторінці у Фейсбук, – підкреслив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Поінформував присутніх керівник податкової області і про стан реформування служби, кадрову забезпеченість та роботу відомства в умовах, спричинених коронавірусом.

– Наразі податкова служба у спілкуванні з платниками податків йде шляхом максимального онлайн-спілкування. Ефективно функціонує «Електронний кабінет платника». Створено сервіс «InfoTAX», яким можна користуватись у соціальних мережах Viber та Telegram. Там можна отримувати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, про строки подання звітності, сплати податків та багато іншого, – зазначив Ілля Матьола.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах