10250
14:35 17.122020

Закарпатським підприємцям буде списано податковий борг до 3060 гривень

Економіка 2606

Згідно з чинним законодавством списанню підлягає податковий борг (у тому числі штрафні санкції і пеня) платника податків, сукупний розмір якого за усіма податками і зборами не перевищує 3 060 грн, що обліковувався станом на 1 листопада 2020 року.

Не підлягає списанню податковий борг платників податків, що перебувають у процедурах банкрутства та платників, що мають податковий борг з митних платежів. Заборгованість зі сплати ЄСВ також не підпадає під списання.

Варто зазначити, що заяву на списання податкового боргу не потрібно подавати, оскільки списання здійснюється контролюючим органом одноразово та одночасно усім платникам податків.

Інформацію про списання податкового боргу платник податків може отримати в приватній частині Електронного кабінету.

Також інформацію про таке списання суб’єктам господарювання після його проведення буде оприлюднено на вебпорталі ДПС. Крім того, інформація про проведене списання надаватиметься платнику податків у разі його звернення до контролюючого органу із відповідним запитом.

Після проведення списання податкового боргу майно платника податків звільняється з-під податкової застави та виключається з відповідних державних реєстрів. Також інформація про списані суми передається до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.

Списання податкового боргу передбачено Законом України №1072 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1072-20).

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах