21552
18:24 10.112020

Громадська рада при обласній податковій провела онлайн засідання

Економіка 2148

Сьогодні, 10 листопада, в онлайн-режимі відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Закарпатській області.

Впродовж засідання члени Громадської ради, представники інститутів громадянського суспільства обговорили актуальні питання діяльності суб’єктів господарювання в умовах коронакризи та функціонування електронного кабінету платника.

Одним із напрямів модернізації інформаційної системи органів ДПС є якісне та ефективне функціонування електронних сервісів з надання послуг платникам податків, зокрема персонального Електронного кабінету платника. Використовуючи спеціальний інструмент доступу (наприклад, електронну картку платника податків) з використанням електронно-цифрового підпису суб’єкт господарювання чи громадянин може працювати з органами податкової служби в режимі реального часу. Наразі це надзвичайно актуально через  карантин, викликаний коронавірусною хворобою. Задля мінімізації заразитись COVID-19 потрібно уникати прямих контактів та тримати соціальну дистанцію тому в нагоді стають електронні сервіси.

Відтак робота з власним Електронним кабінетом здійснюється платником податків за допомогою підключеного до Інтернет-мережі персонального комп’ютера з використанням стандартних програмно-технічних засобів (браузера чи картрідера) за умови авторизації платника податків на веб-порталі ДПС України.

Електронний кабінет платника податків є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом. Податкова служба намагається постійно його вдосконалювати. Наразі очікується ще одне програмне оновлення, яке допоможе вирішити зняття недоїмки по єдиному податку, яке виникло в результаті надання місцевими органами влади у 2020 році права прийняти рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку. Про це в ході засідання Громадської ради повідомив Ігор Орос, заступник начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Члени Громадської ради зазначили, що в роботі Електронного кабінету платника, який надає платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі онлайн необхідно продовжити роботу щодо вдосконалення електронного сервісу аби ще більше полегшити суб’єктам господарювання роботу.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах